вівторок, 31 березня 2015 р.

Австралія. У цій країні дуже популярні яйця з цукру — великі й малі. Великоднє меню австралійців складається зі смаженої баранини, яловичини або курчати зі смаженими овочами. На десерт подають традиційну святкову страву — рavlova — це торт із безе, прикрашений фруктами. Великдень австралійці святкують родиною, часто виїжджають на природу.
Болгарія. У цій країні багато писанок викладаються навколо святкової хлібини. Як і в Україні, болгарці «цокаються» яйцями аж поки на одному з них не з’явиться тріщина. У кого яйце «витримає» довше, той буде найщасливішим цілий рік.
Великобританія. У цій країні Великдень вважається «королем фестивалів». У страсну п’ятницю церковні дзвони замовкають і знову починають передзвін лише у пасхальну неділю. Діти грають в «Egg-shackling»: при цьому на сирих яйцях пишеться ім’я дитини. Виграє та дитина, чиє яйце, що підкидається в ситі, довше за всіх не розіб’ється.
Італія. Головною стравою в Італії є коломба — на зразок нашої паски, але з лимонним ароматом. У Великодню неділю на головній площі Рима з раннього ранку збираються тисячі людей, щоб почути привітання Папи. На наступний день після Великодня в італійців
Смачної Паски
Довгої ковбаски,
Твердого холодця,
Крутого яйця,
Смачного хрону,
Міцного самогону!
Христос Воскрес!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар